Instruirea pentru a conduce defensiv (preventiv) reprezintă o metodă de formare profesională adresată conducătorilor de autovehicule dar care este bine-venită și pentru ceilalți participanți la traficul rutier. Comportamentul defensiv în trafic merge dincolo de stăpânirea normelor și regulilor prevăzute de lege referitoare la condusul autovehiculelor. Scopul conducerii defensive este de a reduce riscul de incidente și accidente rutiere prin anticiparea situațiilor periculoase, indiferent de condițiile de trafic și de drum sau greșelile celorlalți participanți la trafic. Aceasta se poate realiza prin aplicarea unor reguli suplimentare în trafic, precum și prin practicarea tehnicilor speciale de condus preventiv.

Principalul avantaj al frecventării cursurilor noastre de conducere defensivă este reducerea incidentelor și accidentelor rutiere ceea ce duce implicit la reducerea numărului de morți și răniți pe șosele, dar și la economia de timp și bani prin diminuarea costurilor cu reparațiile autovehiculelor.
Beneficiile companiilor deținătoare de parc auto se regăsesc în principal în eficientizarea întreținerii flotei prin:

  • reducerea costurilor cu reparațiile auto
  • diminuarea cheltuielilor cu combustibilul
  • reducerea cheltuielilor cu consumabilele auto (piese de schimb, cauciucuri etc)
  • rate de asigurări nemajorate
  • reducerea accidentelor la locul de muncă, în care sunt implicați angajații care circulă cu autovehicule ale companiei.

Instruirea propriilor angajați, conducători de autovehicule, se reflectă în modul preventiv și corect în care vor participa la traficul rutier iar compania beneficiază astfel de un plus de imagine publică favorabilă.
Cursurile de conducere defensivă Danny Ungur Racing transformă un deținător de permis de conducere într-un șofer inteligent și intuitiv, cu mai multă încredere în sine și cu mai multe cunoștințe de a anticipa situațiile din trafic și de a conduce în siguranță.